HTC simlock vrij maken

Heb je een nieuwe HTC telefoon en wil je deze graag simlock vrij maken? dan ben je bij de juiste website beland. In deze tekst geven we je tips en leggen we je uit, hoe je dit het beste kunt doen.

Wat is een simlock?
Ondanks dat simlock erg lastig klinkt, is het geen ingewikkelde materie. Een simlock is een beperking in de software, waarmee het niet mogelijk is om connectie te maken met een ander netwerk. Om dit te verduidelijken betekent dat je met een simlock van KPN, niet kunt bellen met een sim van Vodafone of T-Mobile.

Waarom simlock vrij maken?
Er zijn diverse redenen waarom je een telefoon simlock vrij wil maken, hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld het verkopen van een telefoon. Een HTC telefoon die simlock vrij is kun je eenvoudiger verkopen omdat je niet meer gebonden bent aan één provider. Natuurlijk geldt dit ook voor als je zelf wil overstappen op een andere provider. Je HTC telefoon zal dan ook ontzien moeten worden van het simlock.

Hoe werkt het?
Het is niet heel complex om je telefoon simlock te maken. We gaan dit doen aan de hand van enkele stappen.

Stap 1
Test als eerste of dat je telefoon een simlock heeft, namelijk niet alle nieuwe telefoons worden geleverd met een simlock. Hoe kom je hier achter? Zorg dat je een simkaart van een ander provider tijdelijk in je telefoon plaats. Je hebt bijvoorbeeld Vodafone als provider. Vraag aan iemand in je directe omgeving of dat je een simkaart van KPN of T-mobile kunt lenen. Vervolgens plaats je deze in de telefoon. Maakt deze telefoon verbinding met de provider, dan betekent dat deze al simlock vrij is. In dit geval heb je geluk en hoef je geen unlock code aan te vragen. Wel moet er rekening gehouden dat er bepaalde providers op hetzelfde netwerk zitten. Om te testen of de telefoon simlock vrij is zal er wel een simkaart van een ander netwerk gebruikt moeten worden. Om het wat makkelijker te maken vermelden we hieronder de providers die op de netwerken zitten.

Netwerk 1: Vodafone, Sizz en Hollandsenieuwe
Netwerk 2: KPN, Telfort, Hi, MTV Mobile, Tele 2
Netwerk 3: T-mobile, Orange, Ben

Stap 2 het aanvragen van de unlock code
Mocht je er na stap 1 toch nog achter zijn gekomen dat je telefoon een simlock bevat is er nog niks aan de hand. Normaal gesproken is het aanvragen van een unlock gratis bij zowel éénjarig als tweejarige contracten. Het zou ook kunnen voorvallen dat je voor deze tijd de kosten voor de unlock al betaald hebt. De kosten zullen dan afhankelijk zijn van de provider. Op je telefoon wordt bijna altijd aangegeven met welke provider je verbinding hebt. Als dit niet zo is, kijk dan goed op de website van je provider wat de mogelijkheden zijn om de unlock te krijgen. Om te verduidelijken, voor alle vragen moet je niet naar de telefoonwinkel, waar je de HTC telefoon hebt aangeschaft. Deze informatie moet worden gehaald bij de provider.

Om je op de goede weg te helpen geven we je per provider een overzicht hoe je de unlock het gemakkelijkst kunt aanvragen.

-Vodafone: Bij Vodafone kunt je code het snelst online aanvragen.
-KPN: zoek rechtsboven op de site op unlocken, je vindt daar de nodige informatie.
-Tele2: De simlock wordt na één jaar automatisch verwijderd.
-Hi.nl: Heeft een aparte tool waarmee je het toestel simlock vrij kunt maken.
-Telfort: Via Mijn telfort, kun je de unlock code aanvragen.
-MTV Mobile: via de klantenservice kun je code aanvragen je HTC.

Natuurlijk zijn er nog meer talloze aanbieders die je HTC telefoon simlock vrij kunnen maken. Mocht je voor deze op optie kiezen, hou dan rekening met wat je verwacht op het gebied van:
De tijd voor de telefoon weer terug is
Is het legitiem?
Is er online support?
Zijn de invoerinstructies duidelijk

Al met al is het simlock vrij krijgen van je telefoon geen zware opdracht. Mocht dit nodig zijn ,laat je dan goed informeren en maak de juiste keuze’s zodat je HTC telefoon optimaal zal werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *