Play store installeren op een HTC telefoon

Op elke smartphone is het mogelijk om applicaties te downloaden en te gebruiken. Om deze applicaties te downloaden moeten er wel wat dingen gebeuren voordat de applicaties werkelijk kunnen worden gedownload. Zoals iedereen weet maakt de HTC telefoon gebruik van een Android besturingssysteem. Als u toch wilt weten wat voor versie de HTC telefoon heeft kunt u via de instellingen van uw telefoon controleren welke versie de HTC telefoon heeft.

Applicaties downloaden voor de HTC telefoon
In de meeste gevallen is de Play store voor ieder HTC telefoon automatisch geïnstalleerd. Voor mobiele telefoons die gebruikmaken van een Android versie onder de 2.2 kan het zo zijn dat de Play store niet geïnstalleerd is. In dit geval kunt u ervoor kiezen om de Android versie te updaten. Het updaten is niet noodzakelijk, doordat u ook gebruik kan maken van de Android Market app die op de telefoon te vinden is.
U kunt twijfels hebben bij het updaten van de versie van de HTC telefoon. De meeste vragen gaan over de applicaties die zijn gekocht uit de Android Market. Na het updaten van de Android versie worden alle applicaties die zijn gekocht uit de Android Market automatisch overgezet naar de Google Play store. Dit zorgt er dus voor dat u alle applicaties zonder problemen kan gebruiken.

HTC telefoon en een app installeren
Op dit moment is de laatste versie van Android de versie 5.0. Aangezien de 2.2 versie zeer oud is geworden wordt deze versie door weinigen gebruikt. Om het voor de HTC gebruiker makkelijk te maken heeft de aanbieder ervoor gekozen om de Play store gratis en automatisch te synchroniseren met de telefoon. Dit maakt het downloaden en installeren van de verschillende applicaties veel makkelijker.

Benodigdheden om een app te downloaden
Er zijn twee verschillende applicaties die u kunt downloaden: gratis apps en betaalde apps. Voordat u een app installeert moet u wel een account aanmaken bij de Google Play store. Het aanmaken van een Play store account is binnen een mum van tijd gebeurd. Nadat u een account heeft aangemaakt en deze account heeft geactiveerd kunt u gemakkelijk alle apps naar wens downloaden voor uw HTC telefoon.

Problemen met de Play store
In sommige gevallen kan het zo zijn dat er enkele problemen kunnen voorkomen met de Play store. Controleer in ieder geval of de laatste versie van de Google Play store is geïnstalleerd. U kunt er ook voor kiezen om uw wachtwoord te wijzigen en zo nogmaals in te loggen in de Play store. Bij de meeste problemen zorgt het updaten van de Play store ervoor dat de problemen worden opgelost.
Verder kan het zo zijn dat de Play store af en toe niet goed werkt. De reden hiervoor kan zijn dat de datum en tijd van de telefoon niet correct is ingesteld. Dit kan ervoor zorgen dat de Play store niet correct reageert. In dit geval moet u de tijd en datum van uw telefoon controleren en zo nodig opnieuw instellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *